Βιογραφικό

Σπουδές

Η ψυχίατρος Εύα Καλαντζή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της ψυχιατρικής στην Αθήνα, στο Νοσοκομείο “Γ.Γεννηματάς”.

Μεταπτυχιακή εκπαίδευση

Υποψήφια Διδάκτορας του ΕΚΠΑ, Ιατρική Σχολή.

Έχει παρακολουθήσει τον εκπαιδευτικό κύκλο στην Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, με υπεύθυνο τον κ. Βασλαματζή.

Έχει εκπαιδευτεί στον πρώτο κύκλο της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, με υπεύθυνο τον κ. Παπακώστα.

Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια του εσωτερικού και του εξωτερικού (ανακοινώσεις και παρακολούθηση).

Είναι μέλος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας και της Ευρωπαϊκής Ψυχιατρικής ένωσης (EPA) καθώς και του τμήματος των Νευροαναπτυξιακών διαταραχών της EPA.

Επαγγελματική εμπειρία

Από το 2010 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα όπου αντιμετωπίζονται περιστατικά από όλο το φάσμα της ψυχιατρικής καθώς και ενήλικα άτομα με διάγνωση Νευροαναπτυξιακής διαταραχής (ΔΕΠΥ, ΔΑΦ). Η αντιμετώπιση περιλαμβάνει ψυχοθεραπευτική προσέγγιση και φαρμακευτική αγωγή, σε συνάρτηση πάντα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του θεραπευόμενου.

Από το 2015 είναι επιστημονικός συνεργάτης της Α’ Ψυχιατρικής κλινικής ΕΚΠΑ Αιγινήτειο Νοσοκομείο, με ειδικό επιστημονικό ενδιαφέρον στη διάγνωση και αντιμετώπιση της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) ενηλίκων. Συνεργάζεται με το Τμήμα Νευροαναπτυξιακών Διαταραχών, το οποίο λειτουργεί με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Πεχλιβανίδη. Παράλληλα εκπονεί την διδακτορική της διατριβή πάνω στο γνωστικό αντικείμενο ΔΕΠΥ και συναίσθημα.

Συνεργάζεται με το “Κέντρο Παιδιού και Εφήβου” που έχει την έδρα του στην Χίο, ως ψυχίατρος της κινητής μονάδας.

Έχει συνεργαστεί ως ψυχίατρος σε προγράμματα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNHCR) σε συνεργασία με φορείς στην Ελλάδα.

Από το 2010 ως το 2015 συνεργάστηκε με την ΕΠΑΨΥ, ως υπεύθυνος ψυχίατρος δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στην Εύβοια, ξενώνας και οικοτροφείο Χαλκίδας και οικοτροφείο Ερέτριας.

Ψυχιατρικό Ιατρείο Εύα Καλαντζή

Το Ιατρείο

error: Content is protected !!